Skip to main content

Niet thuis in tegelzetten?
Wij geven advies!

Woonkamer, Keuken, Badkamer, Tuin, ...

Prijsberekening

Garantie

Kwaliteit

Soort tegel

Als het gaat om de keuze over bijvoorbeeld het soort tegel dat u wilt aanschaffen? Of op welke manier u ons het beste uw ruimte kunt laten betegelen? U kunt rekenen op een eerlijk advies. Als de meest betrokken tegelzetter in Rotterdam helpen we met al uw vragen. Mocht u dus een vraag hebben met betrekking tot tegelzetten, schroom niet en neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Hoe herken je de kwaliteit

Als het gaat om tegelen is een slechte aankoop uiteindelijk duurkoop! Een kat in de zak kopen, dat wilt u niet. Daarom is het belangrijk dat u weet waar u op moet letten bij het kopen van vloertegels, wandtegels of tuintegels. Zo voorkomt u dat u binnen de kortste keren met beschadigde of versleten tegels zit!
De kwaliteit van vloer- en wandtegels wordt bepaald tijdens de productie en de methode die toegepast is. Het is bepalend voor de levensduur van de tegel (de sterkte en slijtage). Maar ook duurzaamheid is belangrijk. Deze is afhankelijk van de temperatuur waarop de tegel gebakken wordt en de kwaliteit van het gebruikte terracotta. Draai een tegel, of het nou een vloertegel is of en wandtegel, daarom altijd even om zelf te instepteren. Is de achterkant rood, dan spreekt men over het algemeen van een lage kwaliteit.

De kenmerken van goede keramische tegels?

Slijtgroep: de slijtgevoeligheid van tegels is gecategoriseerd van 1 (geschikt voor wandtegelwerk) tot 5 (geschikt voor ruimtes met extreme belasting).

Tint en kaliber: de kleur van het verfbad en de maat van de tegel. Belangrijk is dat alle tegels die je koopt, dezelfde tint en kaliber zijn.

Vorstbestendigheid: door vocht- en vorstbestendige poederlijm te gebruiken, zijn de tegels ook geschikt voor buitengebruik.

Levelsysteem voor vloer of wandtegels

Tegelzetten is een vak apart. U kunt het zelf doen, maar we doen het sneller en letten op alles waardoor u uiteindelijk zelfs goedkoper uit bent. Een levelsysteem van speciale clips en wiggen voor tegels wordt toegepast om hoogteverschillen tussen vloer- en wandtegels te voorkomen. Geen verzakkingen en oneffenheden meer! In plaats daarvan is het resultaat een perfect vlakke vloer of wand.

Opzoek naar een ervaren tegelzetter?